Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η Δίκη των Πολεμιστών

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΠΑΘΙ ΦΡ

Κάθε τόπος έχει τη δική  του, ιστορία, κάθε δρόμος, κάθε πέτρα, τείχος  και τοίχος, κάθε λαός μυθικός , νέος ή παλιός. Πουθενά , όμως σε όλη τη γη δεν υπάρχει συμπυκνωμένη όλη τη ιστορία του κόσμου όσο εδώ, σε αυτό τον Ιερό Τόπο, στο μέσον της Γης, που λέγεται Ελλάδα, Φως Φιλοσοφία Τέχνη, Επιστήμη και Πολιτισμός.
Γιατί παρ΄ όλα αυτά βλέπουμε μια γενική εξαθλίωση, φτώχεια υλική και πνευματική και, ζητιανιά  σε ένα τόπο που κρατά το κέντρο ισορροπίας, υλιστικής, ψυχικής και πνευματικής, της  γης και ένα λαό που έχει στα χέρια του το πιο καλό χαρτί  , το σκήπτρο της Δημιουργίας του  Σύμπαντος από παλιά, στην πρώτη  του Πνεύματος Εκπνοή;
Γιατί ο τόπος αυτός γέννησε και έθρεψε μεγάλους, του πνεύματος, πολεμιστές, όσο πουθενά αλλού, από παράξενο, ίσως, παιγνίδι του πεπρωμένου.
Κάθε πέτρα,κάθε σπιθαμή εδάφους, κάθε δένδρο, κάθε ακρογιάλι, έχει και μια ιστορία  Δύναμης να διηγηθεί.Έχει ένα μύθο να πει και με ανεξίτηλα χρώματα θάρρους, γενναιότητος,γνώσης, ευφυίας , ένα νησί απολλώνιο, της Συνείδησης, λαμπερό,  που έχει  μέσα από κοπιαστική διαδρομή, αναδυθεί.
Δεν μπορείς  πουθενά να περπατήσεις και να μη φοβηθείς πως κάποιο νεκρό και μεγάλο, θα ποδοπατήσεις πολεμιστή, θαμμένο στα ιερά χώματα, σε ετούτη τη γη, που έδωσε τη ζωή του με πνεύμα Αθάνατο, για να είσαι όρθιος εσύ.
Έτσι το  όρισε η μοίρα, ίσως ή κάτι άλλο,η Νέμεσις, που δεν μπορεί να γίνει γνωστό με την ανθρώπινη μορφή.
Όλη η Ελλάδα είναι ένας ΧΩΡΟΣ Ιερών Μνημείων, όσο πουθενά αλλού, συμπκυκνωμένα, σε όλοκληρο τον πλανήτη,  γη.
Στο πέρασμα των αιώνων όμως και επειδή  η φυσική μνήμη εξασθενεί, όχι όμως και η κυτταρική,
οι Έλληνες άρχισαν να ξεχνούν τις ρίζες τους και την μεγάλη κληρονομιά. Διασκορπίζονται και εκπολιτίζουν όλη τη γη σε εκστρατεία αλεξανδρινή.

Όλα αυτά τα μνημεία, τα υπέροχα αγάλματα , τα αναθήματα, όταν δεν αρπάζονται από κλεπταποδόχους για να  εξαχθούν στο εξωτερικό, βεβηλώνονται από αρχαιοκάπηλους μαζί  με τους συλημένους τάφους, των πολεμιστών.
Η αρχαιοκαπηλία είναι το χειρότερο έγκλημα που έχει διαπραχθεί σε αυτή την χώρα και δεν αφορά μόνο την πραγματική  πράξη αλλά,  και την συμβολική.
Και έχει διαπραχθεί κατά συρροή και από Έλληνες και από  "φιλέλληνες".
Δεν είναι μόνο αρχαιοκαπηλία, να κλέβεις τάφους και μνημεία αλλά και να χρησιμοποιείς αυτή την κατάθεση  των  ημίθεων πολεμιστών που έδωσαν τη ζωή τους για κερδίσεις χρήματα, εξουσία και προβολή, όταν φυσικά δεν τους προσβάλλεις και σαν τον Αγαμέμνονα, δεν τους αγνοείς με αλαζονεία υπερβολική.
Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί, ποιος μπορεί να το κρίνει αυτό;
Ο καθένας θα επικαλεστεί, αγαθά κίνητρα  και πατριωτισμό.
Η διάκριση είναι  ξεκάθαρη και απλή.
 Αυτό μπορεί να κριθεί αντικειμενικά από το αποτέλεσμα και την ίδια τη  ζωή του σύγχρονου πολίτη και πολιτευτή. Τον βίο του.
 Τι έχει κερδίσει και τι κερδίζει από αυτό και από ποιον.
Οι Φαραώ είχαν σφραγίσει τους τάφους τους  για τον λόγο αυτόν και η κατάρα ακολουθούσε όλους τους αρχαιολόγους, ανασκαφείς, βεβηλωτές.
Ό,τι σφραγίζει ο θάνατος και ο Πλούτων,  μόνο ένας μωρός και ανόητος ,  νομίζει πως  μπορεί να κερδοσκοπήσει  μαζί του και,   ένας   καμένος σπόρος να ωφεληθεί.
Ο θάνατος έχει την δική του αντικειμενική ΑΛΗΘΕΙΑ, εκεί που κανένα ψέμα και κερδοσκοπία δεν χωρά, αλλά έχει και τη δική του Αθανασία που χαρίζει  σε αυτούς, που το Πνεύμα  του Ανθρώπου, εκτιμά.
Ποιος δικάζει και ποιος δικάζεται και γιατί;
Ό,τι και να κάνεις όπου και να πας υπάρχει ένας σιωπηλός μάρτυς που σε βλέπει τι κάνεις και γιατί αγωνιάς.
Δεν μπορείς να κρυφθείς, δεν μπορείς να πεις ψέμματα σε όποια γη και να πατάς και δεν είναι ο μεγάλος αδελφός που σε ορά, αλλά είναι, του Ηλίου, του Απόλλωνος,το ΦΩΣ που  αδυσώπητα σε κοιτά στον μεγάλο  καθρέφτη του Χώρου, άμα τη δημιουργία του Χρόνου.
Δεν μπορείς να βγάλεις λόγο μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα  και να είσαι δειλός, ευτραφής καταχραστής και ποταπός, δεν μπορείς να στρώσεις κόκκινο χαλί στην Σαλαμίνα και να μη είσαι σαλαμινομάχος, δεν μπορείς να κάνεις την  Αμφίπολη, πρατήριο άρτου και θεάματος, δεν μπορείς να επισκέπτεσαι τους ιερούς χώρους, σαν τουρίστας, αν δεν είσαι άνθρωπος της γνώσης, δεν μπορείς   να παπαγαλίζεις τα αρχαία ρητά και να μη τηρείς τίποτα από αυτά,  σύγχρονοι νεκρωμένοι" ιερείς και  ιέρειες"  αμαθείς και ημιμαθείς  σε σόου  αρχαιλοελληνικά.
Οι μεγάλοι ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ και η πνευματική τους περιουσία, το Τόξο, το Βέλος και το Σπαθί τους, ούτε αγοράζεται, ούτε πωλείται, μόνο κερδίζεται ,  κατακτάται, από πολεμιστές και μόνο, σε μια μεγάλη οδυσσειακή πορεία και ηράκλεια επιλογή. Και έτσι δύναται, άψογα, να χρησιμοποιηθεί.
Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς την αρχαία γνώση, λαμπερού πνεύματος κερδοσκοπικά και τόσο χρησιμοθηρικά.
 'Οπου και  να πας η κατάρα της Αθηνάς   θα σε ακολουθεί
σε όποια και να ανήκεις , φυλή και όπου χάλασες τη ζωή σου
δεν υπάρχει  για σένα ,Επιστροφή.
Μια σκιά θα σέρνεσαι πάνω σε αυτή την μικρούλα γαλαζοπράσινη γη .
Δεν περπάτησες όρθιος, όπως οι Πολεμιστές του Φωτός, που στην Ελευθερία έχουν περάσει , των Αστεριών,την Συμπαντική.


Αστραία

08 04 2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;