Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Β. Τα βέλη των πολεμιστών

194323443_7b6bcc531f_o
Άρτεμις
Παραγωγή και κατανάλωση της ενέργειας
Λέων-Υδροχόος
Απόλλων, Ήλιος- Άρτεμις,Ουρανός
5ος-11ος οίκος.
Το φως του Ήλιου της ημέρας και της νύχτας της Σελήνης των αστεριών στον ουρανό.
Ο άξονας της όρασης της εξωτερικής και εσωτερικής.

Β. Υδροχόος
Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία!
Με όλα τα λάθη που έκαναν οι Έλληνες στην χαραυγή του σοφού ανθρώπου, δεν μπορεί κανείς να μη θαυμάσει το λαμπερό τολμηρό τους πνεύμα και τις πρώτες προσπάθειες του ορθολογισμού μετά την έξοδο από την σπηλιά του Κύκλωπα.
Μέσα από τις μέχρι τότε πνευματικές απόπειρες, των Βαβυλωνίων, των Αιγυπτίων, των Ιουδαίων, των Ινδών, των Κινέζων και άλλων λαών, ξεπροβάλει ένας Ήλιος λαμπερός και γεννιέται ένα Φως, στην Χώρα του Φωτός που θα λάμπει άσβεστο πάντα για όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις και χωρίς θεοκρατικά εγκλωβιστικά συστήματα για τον άνθρωπο,
γιατί γεννιέται η ιδέα του ανθρώπου και αυτό τοποθετείται στο κέντρο της σκέψης και γίνεται το σημείο αναφοράς.
Οι περιπέτειες του πνεύματος του ανθρώπου οδήγησαν τα βήματα του σε σκοτεινές ομιχλώδεις θάλασσες και άγρια κύματα τον παράδερναν πολλές φορές σε σκληρά βράχια και αφιλόξενα νησιά.
Περνώντας μέσα από την Ρωμαϊκή σκλαβιά στην σκοτεινή εποχή του Βυζαντίου με ένα αιματοβαμμένο με το αίμα του γιου του και της γυναίκας του, δολοφόνο αυτοκράτορα, που γιορτάζεται και σαν άγιος μαζί με την μητέρα του και μοσχοπουλάνε ακόμη και σήμερα τα “τίμια” ξύλα ατέλειωτων τόνων,σε ένα μεσαίωνα φρίκης, σε φεουδαρχίες, κυριαρχίες και ηγεμονίες…ελέω θεού πάντα.
Ώσπου… ξημέρωσε μια καινούργια ημέρα μαζί με τον Οδυσσέα να φθάνει μισοπνιγμένος στο νησί των Φαιάκων και η Γαλλική, η Αμερικανική επανάσταση να διεκδικούν ελευθερία ισότητα παιδεία και… ψωμί.
Η Μαρξιστική φιλοσοφία έβαλε το θεμέλια του υπαρκτού σοσιαλισμού,
γκρεμίζοντας τα τείχη της Τροίας, αλλά το πείραμα απέτυχε και ο καπιταλισμός αλλάζοντας μορφές σαν χαμαιλέων να επιβιώνει παντός καιρού και παντός θεού.
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε και οι θεοί μένουν.. και οι άγιοι τους.
Ο Αντίνοος “ευλογεί” τα γένια του και, τον Ευρύμαχο και,
ο Ευρύμαχος του ανταποδίδει την χάρη με προνόμια και χρυσόβουλα.
Τα κατασκευάσματα και τα σερβιρίσματα του κυρίαρχου συστήματος προωθούν
σαν “σπουδαίες αλήθειες” τις εικόνες που “πουλάνε” ενός τιμωρού θεού και ενός καλού ποιμένα μαντρώνουν τους ανθρώπους σε στάνες μέσω των συναισθημάτων του φόβου, των υποσχέσεων και της παθητικής αδράνειας ή ακόμη και μέσω ενός στείρου αντιδεοντολογικού φανατισμού.
Η επανάληψη ακόμη και η ανάγνωσή τους κλέβει την δύναμη και αφαιρεί πολύτιμη ζωτική ενέργεια και αυτός είναι ο στόχος.
Το καπιταλιστικό μοντέλο θα αναδείξει την αστικού τύπου δημοκρατία, η οποία είναι μια κατ επίφαση δημοκρατία.
Αναδεικνύει κάθε φορά μια διακοσμητική κυβέρνηση υπαλλήλων, τους οποίους ντύνει και στολίζει κατάλληλα και πίσω κυβερνά η σκιά μιας άπληστης κερδοσκοπικής τυραννίας.
Έτσι έχουμε το γνωστό σχήμα των “μαγαζιών” της οικογενειοκρατίας των χρηματοδοτημένων κομμάτων,που η εξουσία περνάει από τον παππού στον ανεψιό στον γιο και στο εγγονό ή στην σύζυγο.
Τα αριστερά κόμματα “χαμένα στην μετάφραση” εδώ και καιρό γλύφουν κανένα κοκαλάκι και λένε που κανένα ποιηματάκι, ζητιανεύοντας έξω από το παλάτι που τρώνε και πίνουν οι πολύ “χοντροί” κρατώντας την θέση του Ίρου, του αρχιζητιάνου.
Οι υπόλοιποι… “κομματικοί” καιροσκόποι εδώ και εκεί,ότι αρπάξουν και από μπορούν.
Η δημοκρατία για να λειτουργήσει χρειάζεται η μεγάλη μάζα των ανθρώπων να διαθέτει παιδεία και χρόνο να σκεφτεί, πράγμα που ούτε το ένα επιτρέπεται, ούτε το άλλο ευνοείται.
Απαιτείται η συμμετοχή όλων και ο έλεγχος της κυβέρνησης με τις αντίστοιχες εξουσίες να είναι διαχωρισμένες και όχι
“Γιάννης να κερνά Γιάννης να πίνει”.
Να μη επιτρέπεται στους κυβερνώντες κανένα υλικό απόκτημα και να μη διαθέτουν τίποτα άλλο πέρα από την Αρετή τους, ούτε φουσκωμένα πορτοφόλια, ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί ούτε θησαυροφυλάκια.
Το σύνταγμα να αναρτηθεί σε περίοπτη θέση, σε κάθε σπίτι και όλοι να το γνωρίζουν απ έξω και να το εφαρμόζουν και να το υπερασπίζονται.
Να διδάσκεται στα σχολεία μαζί με την φιλοσοφία, σαν πρωτεύοντα μαθήματα και τα “θρησκευτικά” να περάσουν στο περιθώριο της ιστορίας
…γιατί εκεί ανήκουν.
Σχολεία που δεν προάγουν την Αρετή και το Ήθος δεν έχουν λόγο ύπαρξης και τα παιδιά χρειάζονται υγιή πρότυπα θεών ηρώων και ενηλίκων και να διδάσκονται μέσω του παραδείγματος, όχι με ανεδαφικές παράλογες ,σχιζοφρενικές θεοκρατικές θεωρίες, που σακατεύουν το μυαλό τους, έξω από την ζωή και τα προβλήματα της!
Η χειραγωγημένη μάζα αποχαυνωμένη στα προβλήματα της βιοπάλης και της καθημερινότητας με τεράστια ενεργειακή αφαίμαξη,
ψηφίζει αυτούς που της υποβάλλονται και δεν μπορεί να καταλάβει, πότε, που είναι το πρόβλημα, ούτε ποιος και πως τη κλέβουν.
Έτσι διαιωνίζεται η εξουσία της αθλιότητας και το μεγάλο φαγοπότι
στα χέρια των επιτήδειων.
Καλημέρα…στους δημοκράτες μιας αληθινής ουσιαστικής
Ανθρώπινης Δημοκρατίας του 21ου Αιώνα!
από τα μυστικά μονοπάτια,
της αστρολογίας
…του 21ου Αιώνα.

1 σχόλιο:

  1. Θρησκειολογία μελέτη των θρησκειών στην φιλοσοφική τους βάση.
    Η Ανεξιθρησκεία απαιτεί ώριμους πολίτες ενεργούς και σωστή κυβέρνηση δίκαιη.

    Ο πολεμιστής είναι συλλέκτης αλλά είναι αναμορφωτής του τονάλ του.
    Τα σκουπίδια …στην θέση τους να μπορεί να τα ξεχωρίσει και να τα διακρίνει όχι στο κέντρο και πρώτο τραπέζι…ρακοσυλλέκτες.

    Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί δεν γίνεσαι η αλλαγή... που θέλεις να δεις στον κόσμο;